Acasa Trasee Bilete si Abonamente Servicii Galerii Contact Istoric
 
Duminica, 18 Februarie 2018
   
SC URBIS SA SC URBIS SA
 
SC URBIS SA Trasee
 
SC URBIS SA Servicii
 
SC URBIS SA Galerii foto
 

PLATA BILETELOR PRIN SMS

 BILET DE CALATORIE pentru transport urban si metropolitan ACUM si prin SMS la 7475

Acum poti sa platesti calatoriile cu URBIS Baia Mare trimitand un simplu SMS de pe telefonul tau mobil la numarul 7475, valabil in retelele de telefonie mobile Vodafone, Orange si Digi

 

A. Titluri de calatorie disponibile prin SMS

1 CALATORIE pe o linie din Baia Mare 

1 CALATORIE pe o linie din Baia Mare + Firiza 

Abonament pentru 1 ZI (24 ore) pe TOATE liniile din Baia Mare 

1 CALATORIE pe o linie din Baia Sprie 

1 CALATORIE pe o linie din Baia Sprie + Baia Mare 

1 CALATORIE pe o linie din Tautii Magheraus 

1 CALATORIE pe o linie din Tautii Magheraus + Baia Mare 

1 CALATORIE pe o linie din Tautii Magheraus + Sate + Baia Mare 

1 CALATORIE pe o linie din Grosi 

1 CALATORIE pe o linie din Grosi + Baia Mare

1 CALATORIE Zona Metropolitana

1 CALATORIE pe o linie din Recea 

1 CALATORIE pe o linie din Recea + Baia Mare 

1 CALATORIE pe o linie din Lapusel + Baia Mare

1 CALATORIE pe o linie din Bozanta Mica+ Baia Mare 

1 CALATORIE pe o linie din Sasar + Baia Mare

1 CALATORIE pe o linie din Mocira + Baia Mare 

1 CALATORIE pe o linie din Dumbravita 

1 CALATORIE pe o linie din Dumbravita + Baia Mare 

1 CALATORIE pe o linie din Sacalaseni 

1 CALATORIE pe o linie din Scalaseni + Baia Mare 
 

B. Avantajele acestei solutii de plata prin SMS

C. Achizitia biletului prin SMS

D. Controlul

E. Intrebãri frecvente

F. Termeni si conditii


A. Titluri de calatorie disponibile prin SMS


1. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Baia Mare?

Trimite litera B prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 45 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.50 Euro + TVA)

2. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Baia Mare + Firiza?

Trimite litera BF prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 60 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.75 Euro + TVA)

3. Vrei un Abonament pentru 1 ZI (24 ore) pe TOATE liniile din Baia Mare?

Trimite litera A prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea un abonament de calatorie pentru 24 ore pe toate liniile din Baia Mare direct pe telefonul tau mobil. Abonamentul este valabil pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (tarif SMS: 2 Euro + TVA).

4. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Baia Sprie?

Trimite litera BS prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 30 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.65 Euro + TVA)

5. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Baia Sprie + Baia Mare?

Trimite litera BS1 prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 45 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.90 Euro + TVA)

6. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Tautii Magheraus?

Trimite litera T prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 30 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.65 Euro + TVA)

7. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Tautii Magheraus + Baia Mare?

Trimite litera T1 prin SMS la 7475  si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 60 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 1.05 Euro + TVA)

8. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Tautii Magheraus + Sate + Baia Mare?

Trimite litera T2 prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 60 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 1.25 Euro + TVA)

9. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Grosi?

Trimite litera G prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 30 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.65 Euro + TVA)

10. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Grosi + Baia Mare?

Trimite litera G1 prin SMS la 7475  si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 60 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.95 Euro + TVA)

11. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Zona Metropolitana?

Trimite litera ZM prin SMS la 7475  si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 180 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 3.75 Euro + TVA)

 12. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Recea?

Trimite litera R prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 30 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.65 Euro + TVA)

13. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Recea + Baia Mare?

Trimite litera R1 prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 60 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.95 Euro + TVA)

14. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Lapusel + Baia Mare?

Trimite litera R2 prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 60 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 1.15 Euro + TVA)

15. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Bozanta Mica+ Baia Mare?

Trimite litera R3 prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 60 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 1.25 Euro + TVA)

16. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Sasar + Baia Mare?

Trimite litera SB prin SMS la 7475  si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 60 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.95 Euro + TVA)

17. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Mocira + Baia Mare?

Trimite litera MB prin SMS la 7475  si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 60 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.95 Euro + TVA)

18. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Dumbravita?

Trimite litera D prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 30 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.65 Euro + TVA)

19. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Dumbravita + Baia Mare?

Trimite litera D1 prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 60 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 1.25 Euro + TVA)

20. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Sacalaseni?

Trimite litera S prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 30 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.65 Euro + TVA)

21. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Sacalaseni + Baia Mare?

Trimite litera S1 prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 60 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 1.25 Euro + TVA)

22. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Coas?

Trimite litera C prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 30 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.65 Euro + TVA)

23. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Coas + Baia Mare?

Trimite litera C1 prin SMS la 7475 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport, timp de 60 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 1.25 Euro + TVA)

B. Avantajele acestei solutii de plata prin SMS

- achizitia se face instant fara sa te mai deplasezi la o casa de bilete.
- nu depinzi de orarul de functionare al caselor de bilete sau de amplasarea lor in statii.
- confirmarea platii calatoriei o primesti direct pe telefonul mobil intr-un interval de maxim 25 secunde de la trimiterea mesajului SMS.
- nu ai nevoie de bani cash pentru a face achizitia (platesti la urmatoarea factura telefonica sau din creditul initial daca este vorba de o cartela telefonica preplatita).
- cu titlul de calatorie pentru zona metropolitana te poti deplasa si in oras pana la destinatia dorita in limita timpului achizitionat.
- tariful biletului de calatorie nu se schimba (platesti in plus doar costurile de operare a serviciului de plata prin SMS). In plus, calatoria pe perioada de timp iti poate aduce avantaje. Consulta sectiunea "Titluri de calatorie disponibile prin SMS" pentru a afla detalii.
- Valoarea biletului poate fi decontata integral (inclusiv TVA), aceasta valoare aparand pe factura intocmita de operatorul de telefonie.

C. Achizitia biletului prin SMS

- Trimite un mesaj SMS cu codul titlului de calatorie dorit la numarul scurt 7475 . ( Detalii privind codul
biletelor gasesti in sectiunea "Titluri de calatorie disponibile prin SMS")
- Dupa cateva secunde (maxim 25 secunde) vei primi pe telefonul mobil mesajul de confirmare a platii si
codul de confirmare alocat biletului achizitionat.
- Biletul este valabil incepand din momentul confirmarii pana la termenul de valabilitate precizat in
mesajul primit.
- Poti achizitiona bilete pentru mai multe persoane de pe un singur telefon mobil trimitand cate un mesaj de comanda pentru fiecare bilet dorit. Persoanele care calatoresc impreuna trebuie sa insoteasca posesorul telefonului mobil cu care se face dovada platii. In cazul in care una dintre persoane isi intrerupe calatoria celelalte trebuie sa pastreze telefonul mobil de la care s-a efectuat plata prin SMS deoarece acest telefon contine codurile alocate biletelor sau abonamentelor. In cadrul operatiunii de control pe acest telefon se vor primi codurile de control.
Important!! Este recomandat sa faci achizitia biletului prin SMS inainte de a te urca in mijlocul de transport deoarece biletul este valabil doar dupa primirea mesajului de confirmare pe telefonul mobil. Pentru a face dovada achizitiei trebuie sa detii codul de confirmare in momentul controlului.

Exemplu de mesaj de confirmare pentru titlu de calatorie achizitionat prin SMS:
“Abonamentul 24 ORE pe toate liniile urbane a fost activat. Valabil pana la 14:19 in 19/06/2014. Cost total:2,60 eur+TVA. Cod confirmare ABC01”

D. Controlul

-Prezinta controlorului codul de confirmare primit.
-In momentul efectuarii controlului vei primi un al doilea SMS continand codul de control ce trebuie prezentat controlorului.
- Codul de confirmare este valabil strict pe telefonul mobil de la care s-a realizat plata. Acest cod nu este transmisibil.
Important!! Pentru a face dovada detinerii biletului valid trebuie sa prezinti codul de confirmare primit. Trimiterea unui SMS ulterior controlului nu poate fi acceptatã ca titlu de calatorie valabil.
Controlorul va verifica in sistem codul prezentat si vei primi un nou SMS cu un nou cod. Vei prezenta controlorului si al doilea cod pentru verificare. De aceea este obigatoriu sa detii telefonul mobil in stare de functionare.
In cazul in care prezinti controlorului codul aferent unui bilet a carui perioada de valabilitate a expirat, acesta va fi atenþionat asupra codului prezentat ca fiind EXPIRAT. Daca ii dictezi un cod fals, acesta va fi declarat INVALID.
Refuzul de a prezenta codul de confirmare si codul de control, prezentarea unui cod expirat sau fals precum si lipsa telefonului mobil de la care s-a facut plata biletului prin SMS sunt echivalente cu nedetinerea unui titlu de calatorie valabil, se considera contraventie si se sanctioneaza conform reglementarilor in vigoare.

E. Intrebãri frecvente

1. In ce retele de telefonie functioneaza plata prin SMS?
Plata prin SMS a calatoriilor pentru zona urbana si metropolitana Baia Mare se poate face din retelele Vodafone si Orange.

2. Un bilet prin SMS poate fi redirecþionat (forwardat) pentru a-l folosi un prieten sau copilul meu?
Nu, un bilet prin SMS este valabil doar pentru posesorul telefonului de pe care s-a fãcut comanda.

3. Pot achizitiona un bilet prin SMS pentru a-l folosi la o data/ora ulterioara achizitiei?
Nu, biletul platit prin SMS devine valabil imediat dupa primirea mesajului de confirmare ( 15-20 secunde de la comanda) si este valabil pana la ora si data indicate in mesaj.

4. Cum pot achizitiona bilete prin SMS pentru mai multe persoane?
Poti achizitiona bilete pentru mai multe persoane de pe un singur telefon mobil trimitand cate un mesaj de comanda pentru fiecare bilet dorit daca aceste persoane calatoresc impreuna.Ele trebuie sa insoteasca posesorul telefonului mobil cu care se face dovada platii. In cazul in care una dintre persoane isi intrerupe calatoria celelalte trebuie sa pastreze telefonul mobil de la care s-a efectuat plata prin SMS deoarece acest telefon contine codurile alocate biletelor sau abonamentelor. In cadrul operatiunii de control pe acest telefon se vor primi codurile de control.

5. Ce trebuie sa fac daca a expirat perioada de valabilitate a titlului de calatorie achiziþionat prin SMS si nu am reusit sa ajung la destinatie?
Trebuie sa trimiti un nou SMS de comanda si vei achizitiona un nou titlu de calatorie valabil.

6. Pot plati prin SMS de pe un numar internaþional?
Nu, acest lucru nu este posibil.

7. Ce se intamplã daca nu am credit suficient in cazul unei cartele prepaid?
In acest caz nu vei putea plati calatoria prin SMS.

8. Telefonul mobil este inregistrat pe firma la care lucrez. Pot plati calatoriile prin SMS?
Poti plati calatoriile prin SMS daca politica firmei permite.

9. Dupã ce am comandat plata prin SMS primesc un mesaj de eroare. Voi fi taxat în vreun fel?
Vei fi taxat cu tariful normal al unui sms din reteaua ta.

10. Am trimis sms de comanda si nu am primit nici un raspuns. De ce?
Motivele pentru care nu ai primit SMS-ul de rãspuns pot fi urmãtoarele, dar nu se rezuma la acestea:
• numarul tau de mobil este in reteaua Cosmote sau DigiMobil, iar pentru acest operator serviciul de plata prin SMS nu e disponibil
• ai trimis sms la un numar de telefon gresit
• nu mai ai memorie pentru a primi mesaje noi
• nu ai semnal la telefon din diverse motive
• mesajele nu ajung în serverul central din diverse motive (congestionare, cãderi, etc)
12. Daca am achizitionat bilet pentru o calatorie urbana pe linia 4 pot calatori cu un alt numar, de
exemplu 30, pe portiune comuna?
Da, biletul SMS este valabil si pe alte linii care au tronson comun dar numai pe portiunea comuna.

F. Termeni si conditii

Utilizatorii serviciului (abonati ai retelelor VODAFONE si ORANGE) declara ca sunt titularii telefonului mobil de la care efectueaza plata prin SMS a abonamentului de calatorie sau a calatoriei si au dreptul de a utiliza telefonul in acest scop.
Utilizatorii declara ca sunt de acord si ca nu vor solicita, in nici o modalitate, nici un fel de reparare materiala ori de orice alta natura si ca nu vor formula plangeri/sesizari impotriva S.C. URBIS S.A. Baia Mare sau a furnizorului serviciului in cazul in care dar fara a se limita la, sunt intalnite situatii in care: mesajele nu ajung la furnizorul serviciului datorita unor erori de trimitere, trafic si/sau gestionare in servere; mesajele ajung in alta forma/format de natura a face imposibila interpretarea lor de catre serverul de procesare al mesajelor; mesajele ajung cu o intarziere nejusificata, datorita unor probleme tehnice si/sau de trafic; exista erori de conectare la retea si/sau la serviciu; serviciu devine indisponibil sau se restrange in teritoriu/aplicatii din cauze de forta majora si/sau revizii tehnice neasteptate. Totodata raspunderea furnizorului de serviciu nu poate fi retinuta, iar utilizatorul se declara de acord sa nu formuleze nici un fel de cerere/plangere/sesizare, dar fara a se limita la acestea, impotriva furnizorului de serviciu, pentru probleme tehnice/de comunicare/transfer de date aparute ca urmare a unei utilizari incorecte a retelei/terminalului si/sau ca urmare a zonei (exemplu: intre cladiri inalte, in subsoluri - situatii de ecranare) in care se afla utilizatorul in momentul accesarii serviciului.


SC URBIS SA Info
 
SC URBIS SA Achizitii publice
 
SC URBIS SA Download
 
SC URBIS SA Ultimele anunturi
Concurs pentru 3 posturi de controlori bilete ...
Luni, 5 Februarie 2018 ora 12:31
Vanzare piese ...
Luni, 8 Ianuarie 2018 ora 10:47
Concurs pentru ocuparea unui post de programator ...
Vineri, 29 Decembrie 2017 ora 12:23
Colindatori la SC URBIS SA ...
Miercuri, 20 Decembrie 2017 ora 16:19
PROGRAM SPECIAL īn 25.12.2017 și 01.01.2018 ...
Miercuri, 20 Decembrie 2017 ora 08:11
AUTOBUZUL LUI MOŞ CRACIUN ...
Vineri, 8 Decembrie 2017 ora 09:55
 
© 2009 - SC URBIS SA Transport Local Baia Mare